2024. április 16., kedd
FONTOS

Békésen ünnepelt a vármegye

Hagyományőrzők hozták be és helyezték el a zászlókat péntek délelőtt, a békési városházán, ahol közös ünnepséget tartott a városi és a vármegyei önkormányzat.

Beszédében Zalai Mihály vármegyei elnök hangsúlyozta, sok olyan értékkel rendelkezünk, melyek még a szűkebb közvélemény előtt is ismeretlenek. Zalai Mihály a közelgő március tizenötödike kapcsán hangsúlyozta, ez a térség különösen kötődik Petőfihez, és Petőfi is erősen kötődött hozzánk.

Kálmán Tibor békési polgármester az ünnepi vármegyei közgyűlésen kiemelte, ez a település egybe forrt a vármegyével, és a közös a jövő is.

A hűség megbecsülésének nevezte az elnöki elismeréseket Závogyán Magdolna, aki kulturális államtitkárként első beszédét Békésen tartotta. Hangsúlyozta, az elnöki elismerések átadásakor nemcsak a feltétlen erőfeszítést, hanem a hűséget is jutalmazzák, ezen értékek nélkül igazi hazafiság sem létezik.

Az eseményen elsőként a szociális és gyermekvédelmi területen szervezet irányítási osztályvezetőként tevékenykedő Mogyorósi Editet tüntették ki. Elnöki elismerést vehetett át Haskó György, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője. Szintén több évtizedes pályafutása elismeréseként kapta meg a díjat Gyebnár József mentőtiszt. Závogyán Magdolna és Zalai Mihály Berczi Lászlót, a vármegyei rendőr-főkapitányság humán igazgatási szolgálatának vezetőjét is kitüntette.

Ötödikként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebész-érsebész osztályvezető főorvosa, Roxin Tibor lépett a kitüntetettek sorába. A sort Dávidné Gyarmati Zsuzsanna tanár, népi iparművész szövő zárta.

Az ünnepi vármegyei közgyűlés a Belencéres együttes és Tomanek Gábor színművész műsorával ért véget.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …