2023. március 30., csütörtök
FONTOS

Helikopterbázis-bemutatót tartottak a békéscsabai repülőtéren

 

A Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár és a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterbázis tábori kihelyezés, gyakorlatozásuk miatt érkezett Szolnokról.

Csütörtök délután nyílt napot tartottak az érdeklődőknek, valamint a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskoláknak, hogy betekintsenek a Magyar Honvédség életébe. Simon Péter ezredes, a gyakorlat parancsnoka kiemelte, a modern konfliktusok nem a laktanyák kapui mögött zajlanak, nem ott kell megvédeni a magyar embereket.

Simon Péter hangsúlyozta, a békéscsabai repülőtéren látható helikopterekkel nagyon alacsonyan, viszonylag kis hanghatás mellett hajtanak végre feladatokat, ezzel a különleges műveleti erők támogatását gyakorolták.

A helikopterek csúcstechnológiás eszközzel vannak felszerelve, ezekben a járművekben már nincs analóg műszer. A fiatalok ennek köszönhetően könnyen, gyorsan megtanulják működtetni ezeket. Simon Péter hangsúlyozta, ezekkel a gépekkel sokkal több idejük marad a harctérre figyelni, hiszen a helikopter működése nagyobb részt automatizált.

 

Nézze meg ezt is:

Megújult a kormányhivatal egyik békéscsabai épülete

  Szerda délelőtt a szalagátvágással jelképesen is átadták Békéscsabán a kormányhivatal családtámogatási- illetve rehabillitációs ellátási …