2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Rövidesen befejeződik a „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt

A Békés Megyei Központi Kórház az EFOP-2.2.19-17-2017-00105 számú projekt keretében megkezdte az ellátás korszerűsítését célzó „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt megvalósítását.
Az EU által támogatott projekt 290,20 millió Ft összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként, 2022.02.01 – 2023.05.31 között valósul meg.
A Békés Megyei Központi Kórház székhelyén (Gyula, Semmelweis utca) működő járóbeteg szakellátó rendelő épületében a felújítási munkálatokat hamarosan befejeződnek.

Hamarosan elkészül a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Rendelőintézetének felújítása. A kivitelezők befejezték az elektromos hálózat korszerűsítését. Az épület elektromos hálózata teljes cserére szorult. Az elektromos hálózat korszerűsítése kiterjedt az energiatakarékosság megvalósítására is, ezért energiatakarékos LED-es fényforrások kerültek felszerelésre.

Az épület biztonságos üzemeltetését veszélyeztető, a lapos tetős szerkezetből adódó beázások kiküszöbölésének érdekében az épület tetőszerkezetének szigetelésére is sor került, ami magában foglalta a víz-, és hőszigetelést és a csapadékvíz elvezetés biztosítását is. A korszerűsítés keretében a vízvezeték hálózat cseréje mellett az épület közforgalmú
vizesblokkjainak szaniterei és pipere tárgyai megújultak, és elektromos kézszárítók kerültek felszerelésre.
A felújítás tisztasági festéssel fejeződik be és várhatóan ez év második negyedévében a járó beteg szakrendelés visszaköltözik az épületbe.
Az intézmény menedzsmentje helyszíni bejáráson tekintette meg az épületet, illetve a befejező munkálatokat.
Dr. Becsei László a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a korszerűsítési munkálatok a terveknek megfelelő ütemben zajlottak. A kivitelezők és az intézmény szakági munkatársai hétről hétre kooperációs megbeszéléseket tartottak, ahol az aktuálisan felmerült kérdésekre megoldást találtak és együttműködve mindent megtettek a műszaki biztonság megvalósulása és a pályázati célok elérése érdekében. A bejárás során a felújított vizes blokkok és a beépített szaniterek már beépítésre kerültek és megkezdődött a takarítás, valamint a visszaköltözés előkészítése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Néhány héten belül a betegek a felújított épületben vehetik igénybe a szakellátást, ahol a projekt keretében beszerzett korszerű orvostechnikai eszközökkel végzik munkatársaink a járóbetegek szakellátását.
A projektről bővebb információt a www.bmkk.eu oldalon olvashatnak.

 

Nézze meg ezt is:

Sajtóközlemény – „Onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban”

EFOP-2.2.23-21-2022-00014 Békés megye lakosságának gyógyításában a Békés Megyei Központi Kórház biztosítja a szív-,érrendszeri és onkológiai …