2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula legjobb sportolóit és felkészítőiket köszöntötték a Vigadóban

 

Az előző évekhez képest nem a már hagyományos sport bálon adták át idén a díjakat. Kertes István, a Gyulasport ügyvezetője kiemelte, bízik benne, hogy vissza tudnak térni a hagyományokhoz, melyet az elkövetkezendő évek gazdasági helyzete befolyásolhat.

Görgényi Ernő köszöntő beszédében kiemelte, köszönet és elismerés illeti azokat, akik az elmúlt évek nehéz körülményei ellenére is kitartottak, és megtalálták a módját annak, hogy folytathassák a a felkészülést és szép eredményeket értek el. A polgármester hangsúlyozta, ők erőt sugároznak azoknak, akik sportra adják fejüket, jó példával járnak elől nemcsak a dicsőség, hanem a kitartás és az akaraterő miatt is.

Kovács József országgyűlési képviselő Kemény Dénes, a magyar vízilabda válogatott korábbi szövetségi kapitánya mondataival köszöntötte a megjelenteket. Így fogalmazott: “Bármit csinálsz az életben, azt profi szinten, vagy sehogy! De semmit ne csinálj csak úgy!”

A beszédeket követően díjátadóval folytatódott az esemény. „A város sportjáért” elismerést Liszkai Sándor nyugalmazott testnevelő vehette át.

Az “Év Női Sportolója” Mészáros Mercédesz karatéka, Kovács Hédi teniszező, valamint Cseresznyés Petra úszó lett.

Az “Év Férfi Sportolója” díjat vehette át Havas Balázs, illetve Szabó János úszó, valamint Oláh Imre teniszező.

Az Év csapata” kategória díjazottja a Tenisz Szabadidő Sport Klub OB II-es Felnőtt Férfi Csapata és a Gyulai SE Dig-Build Teke Csapata lett.

A város sportjáért címeket ifjúsági leány kategóriában Szamos Panna úszó, Csernus Tímea teniszező, és Szabó Kamilla kézilabdázó nyerte el. Fiú kategóriában Alt Ádám teniszező, Szász Máté Pál és Nacsa Domán úszó kapott serleget.

A “Város Sportjáért Ifjúsági csapat” kategóriájának díjazottja a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub leány U-14 tenisz csapata, a Gyulai Amazonok leány labdarúgás U-16 csapata, valamint a Gyulasport U-19 labdarúgó csapata lett.

Az eseményen díjazták a jövő tehetséges sportolóit, a szabadidős sportágak versenyzőit, valamint a speciális és a szenior sportolókat is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …