2024. június 25., kedd
FONTOS

Kormányablak-ügyintézők vehették át bizonyítványukat

Kedd délelőtt, a vármegyei kormányhivatal békéscsabai központjában vehette át bizonyítványát azon tizenhét szakember, akik sikeresen elvégezték a kormányablak-ügyintézői képzés VII. ütemét.

Az eseményen Rákóczi Attila főigazgató a képzés jelentőségét hangsúlyozva úgy fogalmazott, a kormányablakok munkatársai a közigazgatás és a kormányhivatal arcai. Azt mondta, mind a fizikai környezet, mind az ott dolgozók fejlesztése fontos szempont számukra.

Az eseményen Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa emlékeztetett, a koronavírus járvány megmutatta, hogy a közigazgatás a nehéz helyzetekben is professzionálisan működik. Domokos Péter elmondta, a közigazgatás sikeres átszervezése ellenére sem dőltek hátra, és már olyan innovációkon dolgoznak, melyek a jelenleginél is gyorsabbá teszik az ügyek intézését.

Az eseményen elhangzott, 2022-ben rekordmennyiségű ügyet intéztek el a kormányablakok munkatársai. Országosan ez az adat 14 millió 349 ezer, Békés vármegyében pedig 507 ezer. Mindezen ügyek elintézése Domokos Péter beszámolója szerint minimális ügyfélpanasz szerint zajlott.
 

Nézze meg ezt is:

Szent Iván éjszakáját ünnepelték

Szombaton immár hatodik alkalommal szervezte meg Szent Iván Éji Pikniket a Zöld Szívek Köre Egyesület. …