2024. április 20., szombat
FONTOS

Miniszteri elismerésben részesült Sipos Lajos és Almásiné Hegedűs Ildikó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – dr. Takács Árpád főispán javaslatára – nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Sipos Lajos járási hivatalvezetőnek és Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintézőnek.

A kitüntetettek az elismerő oklevelet kedden a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vették át.

Dr. Sipos Lajos 2013. január 1-jétől vezeti a Sarkadi Járási Hivatalt és látja el a helyi védelmi bizottság elnöki teendőit. 1984-ben szerzett jogi diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, s azóta dolgozik a közigazgatásban. Sarkadon a városi jogú nagyközségi tanácsnál igazgatási előadóként, titkársági csoport- majd osztályvezetőként egyaránt tevékenykedett.

1990-től mintegy 22 esztendőn keresztül Sarkad város jegyzőjeként dolgozott. Több mint két évtizede a Békés-Bihar Kistérségfejlesztő Egyesület elnöki teendőit is ellátja, s tizenöt éve a Körös-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület felügyelőbizottsági elnöke.

Munkáját a helyi képviselő-testület 1998-ban „Sarkadért” kitüntetéssel ismerte el. Almásiné Hegedűs Ildikó a Békés Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztálya egészségfejlesztési szakügyintézője.

Felnőtt szakápolói és általános ápolói szakképesítéssel, valamint személyügyi szervező oklevéllel rendelkezik, 1983-2001 között a Békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetben dolgozott. 2001-ben létesített jogviszonyt a Békés Vármegyei
Kormányhivatal egyik jogelődjénél, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtal, valamint a vármegyében működő kórházakkal együttműködve egyik főszervezője a különböző lakossági népegészségügyi szűréseknek. A „Közös érték az egészség!” elnevezésű program keretében oroszlánrészt vállal az egészségfejlesztő, felvilágosító képzések, előadások, megszervezésében és lebonyolításában. Tisztességgel kivette a részét a koronavírus-járványi elleni védekezéssel összefüggő feladatokból.

A Miniszteri Elismerő Oklevéllel kitüntetett dr. Sipos Lajos járási hivatalvezető és Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintéző kormánytisztviselői esküjéhez híven a közjót szolgálja.

Munkásságukkal, példaértékű hozzáállásukkal nagyban hozzájárultak a szolgáltató állam koncepciójának megvalósításához, az emberarcú, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséhez.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …