2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a Gyulakonyha új épületét

A megfelelő dokumentumok kitöltése és a védő öltözet felöltése után bejáráson is részt vehettek a Gyulakonyha csütörtök délelőtt kezdődő, hivatalos átadó ünnepségének résztvevői.

Ennek során megismerhették a mintegy 1500 négyzetméter alapterületű épület legfontosabb helyszíneit, és betekinthettek a hatvanegy embert foglalkoztató cég hétköznapi életének működésébe.

Az ezt megelőző ünnepségen Ambrus György ügyvezető felidézte, 2018-ben vásárolta meg az önkormányzat az épületet, a sikeres pályázat után a kivitelezéssel kevesebb, mint egy év alatt végeztek, idén februárban kapták meg a használatba vételi engedélyt. Az ügyvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás és az üzemeltetés a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételével történt, vagyis nemcsak környezetkímélő járműveket használnak, hanem az ellátási láncot is lerövidítették.

Görgényi Ernő polgármester az épület megszerzésének nehézségeiről beszélt. Elmondta, a rendszerváltás időszakában elképesztő pusztításnak lett kitéve a város gazdasága, az egykori relégyárat például úgy zárták be, hogy nyereséges volt.

Bódi Beáta, a kormányhivatal igazgatója hangsúlyozta, ezzel a beruházással a város a legfontosabb területbe, az egészségbe fektetett. A Gyulakonyhánál olyan technológiával dolgoznak, mely a világ bármely részén megállja a helyét. Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Gyulakonyha révén sokak asztalára kerülnek friss és egészséges ételek.

Az eseményen Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kiemelte, a kormányzat az elmúlt években egyre növekvő mértékben fektetett forrásokat a közétkeztetésbe, 2010 óta csaknem háromszorosára növelték a támogatás mértékét. Nobilis Márton országos szinten is kiemelkedőnek nevezte a beruházást, és méltatta azt a modellt, melyet a gyulaiak követnek.

A Gyulakonyha új. épületét 676 millió forintos pályázati támogatás mellett alig 50 milliós önerőből építették meg. A nonprofit cég egy év alatt mintegy másfél millió adag ételt készít.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …