2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A szociális munka volt a fókuszban a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának rendezvényén

A szociális munka, valamint az ápolás és betegellátás alapszakhoz, illetve az egészségügyi szervező képzéshez kapcsolódóan ráhangoló rendezvényt tartottak a szociális munka világnapjára a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán. A nap folyamán a duális képzésben résztvevő hallgatók előadása színesítette a rendezvényt.

A programsorozat a zarándoklat szépségeiről és mélységeiről szóló előadással folytatódott. Célja, hogy ösztönözzék a hallgatókat az idei, áprilisi kirándulásra. Akkor a Pilisben a Mária út egy rövid szakaszán tesznek egy rövidebb zarándoklatot. Emellett az út során a zsámbéki tanodának juttatják el a gyűjtött adományokat. A gyulai programsorozat egy kihelyezett Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének szakosztályi tanácskozásával folytatódott, ezt követően pedig egy szakmai workshop várta a megjelenteket.

A szakértők különböző eseteket kaptak, melyek leginkább óvodai, iskolai területet érintettek.

Elhangzott, a tapasztalatok szerint a fiatalok egyre nyitottabbak a szociális munka iránt. A gyulai kar felvételi számai is azt mutatják, hogy megkétszereződött a jelentkezők száma a szociális munka alapszakra mind a fiatalok, mind az idősebbek körében.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …