2024. július 15., hétfő
FONTOS

Kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök

Békés vármegyében 2023. március 17-én 6 óra 15 perc és 23 óra 10 perc között kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható román férfit fogtak el a Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei.

Két bangladesi férfit 6 óra 15 perckor Battonya külterületén, egy indiai férfit pedig Battonya belterületén 6 óra 55 perckor tartóztattak fel.

Alig három órával később Végegyházán egy magát marokkói állampolgárnak valló férfit fogtak el, majd 10 óra 15 perckor Mezőhegyesen szintén egy marokkói férfival szemben intézkedtek a rendőrök.

Battonya külterületén 17 óra 30 perckor fogtak el egy magát pakisztáni állampolgárnak való férfit. A hat külföldi közül egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Mezőhegyes külterületén 23 óra 10 perckor a rendőrjárőrök egy román honosságú személyautót ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A kocsiban három másik férfi is utazott, akik sri-lankai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az autót vezető román férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ellene.

A három határsértő ellen a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség indított eljárást.

Nézze meg ezt is:

Több autóban tett kárt egy éjszaka egy férfi Gyulán

Járta a várost és több személykocsiban, kisteherautóban tett kárt egy éjszaka alatt egy férfi Gyulán. …