2024. február 25., vasárnap
FONTOS

Tacskókkal ünnepelt a gyulai látogatóközpont

Hosszú sorban érkeztek a második gyulai Tacskó találkozó résztvevői szombat délelőtt az Almásy-kastély elé.

A meghirdetett futó- és jelmezversenyre hatvan állatot neveztek be gazdáik, de ennél jóval többen látogattak el a programra.

A jelmezverseny egyik legjobb párosa rendőrnek és bankrablónak öltöztetett tacskó duó volt, ők egyébként is szeretik kergetni egymást.

A Tacskó találkozó apropóját az adta, hogy a kastély felújítása hét éve fejeződött be, a születésnapi programokhoz pedig jól illeszkedik ez a program is, hiszen az egykori főúri család rendszeresen tartott állatokat az épület körül, többek között tacskókat is.

A látogatóközpont ügyvezetője, Fekete-Dombi Ildikó elmondta, az elmúlt hét év feléjük irányuló érdeklődését mi sem jellemzi jobban, minthogy mostmár közelednek a félmilliomodik látogató felé.

A jövővel kapcsolatban Fekete-Dombi Ildikó szavaiból kiderült, az elmúlt évek eredményeire építve minden okuk megvan a bizakodásra. A Stefánia-szárnyban az elmúlt évben közel már száz programot rendeztek meg, ez a trend várhatóan a jövőben is folytatódik. Már készülnek a következő időszaki kiállításra is, a Sisi tárlat után egy Munkácsyhoz kapcsolódó kiállításra várják majd a látogatókat.

Nézze meg ezt is:

Több projekt is megvalósulhat a gyulai várostérségben

Az előző európai uniós ciklusokban nem volt jellemző az, hogy várostérségi szinten kell gondolkodni – …