2024. április 19., péntek
FONTOS

Tornaszobát alakítanak ki a Réthy Pál Tagkórházban

1,4 millió forinttal támogatta az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete a Békés Megyei Központi Kórházat.

Az első két alkalommal a Pándy Kálmán Tagkórház gyermekgyógyászati osztályát segítették. Pénteken pedig a Réthy Pál Tagkórházban működő gyermekgyógyászati részleget fogják fejleszteni. Itt egy tornaszobát alakítanak ki, valamint abba tornaeszközöket vásárolnak. A fejlesztés célja a gyerekek testi-lelki gyógyítása a mozgás segítségével.

Becsei László főigazgató főorvos kiemelte, a gyermekosztály számára a működési feltételek adottak. Ugyanakkor számtalan gyógyítást szolgáló, előremutató ötlet és elképzelés van.

Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, fontosak a gyerekek, hiszen ők képviselik a jövőt. Kiemelte, mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebb ideig, jobb körülmények között tudjanak a fiatalok a kórházban gyógyulni.

Az eseményen elhangzott, a koronavírus-járványt követően az alapítványi rendezvények szervezési és lebonyolítási költsége jelentősen megemelkedett, ezért egyre kevesebb alapítványi bált rendeztek az elmúlt szezonban. A Békés Megyei Központi Kórháznak átadott adomány a III. Ausztrál Jótékonysági Esten gyűlt össze, melynek helyszíne a szegedi Szent Gellért Fórum volt.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …