2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kovásznán és Los Angelesben állítják ki Bagyinszki Zoltán fotóit

Egy időben a világ két, egymástól elég távol eső pontján lesznek láthatók Bagyinszki Zoltán képei. A napokban a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban tartottak egy rendezvényt, melyet az 1848/49-es szabadságharc és forradalom 175. évfordulóját ünnepelték, a programok részeként a gyulai fotográfus munkáit is bemutatták – Kaliforniában nem először. Maga a tárlat elsősorban a Petőfi 200-as programokhoz, vagyis a költő születésének bicentenáriumához kapcsolódik, és nem mellesleg a gyulai Petőfi-szobrot is bemutatja a los angelesieknek.

Kovásznán március 29-én, vagyis jövő szerdán nyílik meg a kiállítás a válogatott Bagyinszki képekből, itt a szecesszió lesz a téma. Ezt a tárlatot korábban a gyulai közönség is láthatta, utána többek között Nagybányán is bemutatták a tárlatot, hamarosan pedig Butyka Gyula kovásznai képviselő közbenjárására erdélyi testvérvárosunk is helyet a fotóknak.

Bagyinszki Zoltán elmondta, a kovásznai látogatást arra is felhasználja, hogy megörökítse a környék szecessziós stílusjegyeket viselő épületeit. Mindez már csak azért is jól jöhet, mert egy olyan, nagyobb gyűjtemény összeállításán gondolkodik, mely a magyar szecessziós művészet legjavát tartalmazná egy könnyen elérhető adatbázisban.

A fotográfus mindemellett továbbra is szerepet vállal a gyulai települési értéktár munkájában, a napokban is zajlik az a rendezvénysorozat, mely tizenkét helyszínen, a diákok körében népszerűsítik a helyi értékeket. Ettől azt várják, hogy a fiatalok több ismerettel bírjanak a városi értéktár tartalmát illetően, illetve akár Gyulán, akár a kollégisták esetében a saját településükön is lépjenek fel annak érdekében, hogy minél több érték váljon közkinccsé.

Fotók forrása: bagyinszki.eu

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …