2024. április 20., szombat
FONTOS

Idén is 45 ezer egynyári virágot ültetnek ki Gyula közterületeire

Hamarosan a képeken látható a begóniák kerülhetnek ki a gyulai közterületekre.

A most még apró növényekre a következő hetekben nagy növekedés vár, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor májusban már a megszokott helyszíneken köszönnek vissza.

Az elmúlt években egyre melegebbek voltak a nyarak, erre a Ladybird kertészetben is figyelnek, és különböző fejlesztésekkel igyekeznek megteremteni az ideális feltételeket. Az itt cseperedő növények jelentős része exportra megy, de a város számára is ők nevelik ki a szokásos, évi mennyiséget.

Ez pedig idén sem lesz kevesebb, mint korábban, derült ki Bányai György szavaiból. A Gyulai Közüzemi Kft üzemvezető-helyettese elmondta, alapvetően azokat a helyszíneket ültetik be, mint a korábbi években, és alapvetően a növények száma sem változik, 2023-ben is 45 000 egynyári virág ékesíti majd a város közterületeit.

A szakemberek minden évben odafigyelnek arra, hogy melyik fajta növény hogy bírja a forró nyári klímát, ha pedig valamelyik virág rosszabbul teljesít, akkor igyekeznek változtatni. Mindez persze nem azt jelenti, hogy teljesen más fajokat hoznak, sokkal inkább azt, hogy ugyanannak a fajnak egy másik, nemesített, a változó körülményekhez jobban igazodó, ellenállóbb fajtáját preferálják.

A most még a kertészetben cseperedő növények pár, jellemzően négy-hat hét múlva érik el azt az állapotot, amikor kiültethetők lesznek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …