

25. alkalommal rendezték meg a salátanapot az Erkel gimnázium fenntarthatósági témahetén.
Az idei esemény színe a kék volt, így csatlakoztak a víz világnapjához. Az osztályoknak a salátakészítésbe is bele kellett csempészni a vizet, ami leginkább a terítés során jelent meg kreatívan.
A közösségösszetartó esemény amellett, hogy a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet, többek között sportolási lehetőséget biztosít a diákok számára. Röplabda, teremfoci, és még kosárlabda is várta a fiatalokat.
Papp Mónika főszervező kiemelte, a mai diákok környezettudatosak. A fenntarthatósági témahét során volt többek között szónok-, valamint videóverseny is. Emellett olyan témákról volt szó a héten, mint a biodiverzitás, a fenntartható értékek és az energiahulladék.
A szerdán készített salátákat egy szakmai zsűri bírálta. A salátakészítő- és receptverseny, valamint a hulladékszobor-verseny győztesei egészséges életmódot segítő ajándékot kaptak.