2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Két pitbull támadott meg egy törpe uszkárt a Göndöcs-kertben

Múlt csütörtökön, délelőtt törpe uszkár kutyáját sétáltatta a Göndöcs-kertben Pintye Georgina. Az uszkárt a játszótéren keresztül érkezve két, póráz nélküli, erős testalkatú kutya támadta meg.

Pintye Georgina elmondta, a két ebet egy idő után gazdáik hívták be, de úgy véli, csak a szerencsének köszönhető, hogy ebből a támadásból nem lett nagyobb baj. Az esetből a helyszínen vita keveredett, és bár az uszkárnak nem esett baja, a hölgy azt mondta, nem akarja annyiban hagyni az ügyet. Az eset kapcsán szeretné elérni azt, hogy hasonló helyzet ne fordulhasson elő máskor.

Az én kutyám nem bánt – szokták mondani a gazdák, de Alt Sándor kutyakiképző szerint kiszámíthatatlan, hogy milyen reakció játszódik le az állatban, ezért is kell pórázzal sétáltatni az ebeket, az őrző-védő kutyákat pedig mindezeken túl szájkosárral is el kell látni. Alt Sándor azt mondta, számára sem ismeretlen jelenség az, hogy valaki nem a szabályoknak megfelelően sétáltatja a kutyáját.

A rendőrségnél megerősítették, hogy a bejelentés megérkezett hozzájuk, az ügyben jelenleg adatgyűjtés folyik. A hasonló esetekre a megoldás az lehet, ha a gazdák a szabályokat betartva, a kutyát kontroll alatt tartva viszik ki az állatokat az utcára.

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …