2023. június 9., péntek
FONTOS

Magyar-román rendőri értekezletet tartottak Békéscsabán

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői Békéscsabán értékelték a 2022-ben végzett közös munkát, a határmenti járőrszolgálatok tapasztalatait.

Munkamegbeszélést tartottak 2023. március 27-én, Békéscsabán a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetői.

Bondar Marin rendőrkapitányt, a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és kollégáit Vörös Ferenc r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány, valamint rendészeti és bűnügyi helyettesei, illetve a Békés vármegyei határrendészeti szolgálat vezetője fogadták. A tanácskozáson értékelték a 2022-ben a magyar-román határszakasz őrizetével és a határforgalom ellenőrzésével összefüggő közös feladatok végrehajtását, emellett az aktuális migrációs helyzetből adódó kihívásokat is egyeztették. Értékelték továbbá a tavalyi határmenti magyar-román közös járőrszolgálatot, melynek célja a közrend védelme, a bűncselekmények elleni hatékony fellépés és az államhatár felügyelete volt.

A munkaértekezleten meghatározták az idei évre vonatkozó feladatokat és megállapodtak a közös járőrszolgálat folytatásáról is.

Nézze meg ezt is:

Kerékpáros rendőrök álltak szolgálatba Békéscsabán

Az önkormányzat támogatásával indult el 2016-ban Békéscsabán a kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat, amely minden évben a turisztikai …