2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megtöltik a várost a vendégek a húsvéti időszakban

A 2019-es évet tekinti minden turisztikai szereplő a bázisévnek.

Ehhez az évhez mérik, hasonlítják a saját működésüket a szállásadók mind vendégforgalomban, mind bevételi oldalról. Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel ügyvezetője kiemelte, 2019-hez viszonyítva idén eddig alulmaradt a vendégek létszáma. Az érdeklődés továbbra is megvan, még mindig a belföldi forgalom a jelentősebb. Az elmúlt időszakban viszont a külföldről érkező vendégek száma jelentősen megnőtt. Tapasztalataik szerint 20 százalékkal többen érkeznek a szomszédos Romániából. Általában hosszabb időtartamot töltenek a vendégek Gyulán, és magasabb a költési hajlandóság.

Hétköznapokban az idősebb vendégkör a jellemző, a családosok pedig a nyári időszakban töltik meg az Elizabeth Hotelt. Már a húsvét előtti időszakban is telt ház van az Elizabeth Hotelben. Az ünnepi időszakot három éjszakás foglalásokkal töltik meg.

Az elmúlt 10 évet nézve az idei január és a február vendégszáma volt a legerősebb a Gyulai Várfürdőben. A március az előző két hónaphoz képest viszont gyengébbnek bizonyult, de a húsvét várhatóan ismét erős lesz. Kun Miklós ügyvezető kiemelte, arra számítanak, hogy az áprilisi, kiemelt időszakban nagy rohamra kell készülniük.

Kun Miklós kiemelte, a tavaszi karbantartás, felkészülés folyamatosan zajlik a fürdő területén. Évente két alkalommal kell a vízforgató rendszerű medencékben vizet cserélni. Az 50 méteres versenyuszoda feltöltése az időjárás függvényében a tervek szerint május elején lesz.

A Gyulai Várfürdő épületéhez tartozó, volt reumatológiai épület január óta üresen áll, de hamarosan új funkciót kap.

Az egykori reumatológiai épületben lesz kialakítva a gyógyászat, valamint a Beauty masszázsrész is. Azon a helyen, ahol jelenleg most van a gyógyászat, ott az öltözőkapacitást fogják bővíteni. Kun Miklós kiemelte, a cél az, hogy átstrukturálódjon a fürdő olyan értelemben, hogy megnő a pihenőtér közel 200 négyzetméterrel, valamint egy új éttermet is kialakítanak.

 

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …