2024. június 24., hétfő
FONTOS

Információs napot tartottak a pályázati lehetőségekről

A települések polgármesterei, jegyzői vettek részt mások mellett azon a szerdai programon, melyet Békés Vármegye Önkormányzata szervezett a kormányhivatal békéscsabai központi épületében.

Ez a nap lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők formális program mellett szűkebb körű megbeszéléseket is folytassanak az előadókkal, illetve egymás között.

Takács Árpád főispán a közigazgatás átalakításának jelentőségéről beszélt, kiemelve, hogy az elmúlt bő, egy évtized rengeteg olyan változást hozott, melynek előnyeit az emberek élvezhetik, ugyanakkor a jövőben is várhatók jelentős fejlesztések.

Az információs nap résztvevői első kézből kaphattak információkat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program indulása kapcsán. A gyulai városvezetés is nagy reményeket fűz a következő időszak pályázataihoz.

Az eseményen Zalai Mihály, a vármegyei önkormányzat elnöke elmondta, munkájukat jelentősen meghatározza a településekkel kialakított kapcsolat, ez a program is azt a célt szolgálja, hogy meginduljon egyfajta közös gondolkodás, közös munka, később pedig mindenki sikeres pályázatokat nyújthasson be.

A nap során számos előadást hallgathatott meg a publikum, a pályázatok mellett szó esett az építészetről és az állami beruházásokról szóló törvénytervezetről, az önkormányzati energiabeszerzésekről, illetve adózással kapcsolatos kérdésekről is.

Nézze meg ezt is:

Folytatja a munkát a vármegyei közgyűlésben a gyulai Kónya István

  14 éve elkezdett munkáját folytathatja Kónya István a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésében. Alelnökként, majd …