2024. április 16., kedd
FONTOS

Nemzetközi német juhászkutya kiállítást rendeztek Gyulán

Kutyaugatástól volt hangos szombaton a gyulai sporttelep, a terület egy jelentős részét ugyanis a második Derby Németjuhász kutya-kiállítás résztvevői népesítették be.

Pénteken tizenhét kutya és gazdája vett részt az úgynevezett körungon, ami teljesítményvizsgát jelent, szombaton pedig a küllemversenyen volt a sor. Ezen már teljes volt a mezőny, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig, rövid és hosszú szőrű németjuhászok vettek részt rajta. Hazánk mellett Csehország, Szlovákia, Szerbia és Románia is képviseltette magát.

A kunhegyesi Szívós Gyula gyermekként kezdett el foglalkozni a németjuhászokkal, most több kutyát is elhozott Gyulára.
A gyulai program nem véletlenül volt népszerű. Vonzotta a résztvevőket, hogy német bíró döntött a kutyákról, illetve azért is népes volt a mezőny, mert ez a rangos hazai programok egyike.

A rendezvényre ellátogatott Görgényi Ernő polgármester is, aki kiemelte, egy nívós, nemzetközi eseménynek adhatott otthont a város, ráadásul gyönyörű németjuhászokat nézni mindig jó.

A németjuhászkutya nem való olyan embernek, aki a négy fal között ül, ezek az ebek ugyanis nemcsak a társaságot kedvelik, hanem sok, szabadban eltöltött órára vágynak. Az ilyen, közös idő viszont nemcsak az állatnak, hanem az embernek is jót tesz.

Más állatokhoz hasonlóan a német juhászkutyák is bírnak egy standard kinézettel, vagyis bizonyos anatómiai jellemzőknek meg kell felelniük. A kiálltáson ezeket is nézik, és egy kutya minél közelebb kerül a standerdhez, annál nagyobb esélye van a győzelemre.
 

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …