2024. április 19., péntek
FONTOS

Közel kétezer rajz érkezett a közlekedésről

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra a Békés vármegyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság az előző évek hagyományait követve közlekedésbiztonsági témájú rajzpályázatot hirdetett „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” címmel. A kiírás szerint az óvodásoknak és általános iskolásoknak az utasként való közlekedés szabályairól, a passzív biztonsági eszközök, tehát a biztonsági öv, a bukósisak, a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságáról, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedéséről kellett szemléletes alkotásokat készíteniük. Békés vármegyében 127 óvodából és iskolából összesen 1909 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.

A zsűri 2023. április 4-én Békéscsabán, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a munkákat. A művek közül Ván Hajnalka művészettörténész, Lehoczky Péter a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki azokat a munkákat, amelyek a legszebben, legszemléletesebben mutatják be a pályázat üzenetét. Az óvodások, illetve az alsó, valamint a felső tagozatosok alkotásaiból 5-5 rajzot választottak ki.

A zsűri által legjobbnak ítélt munkák készítői 2023. május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján díjazásban részesülnek a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …