2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Épül a kerékpárút a Nagyváradi úton

Megépül a kerékpárút a Nagyváradi úton, a Csókos úttól a Galamb utcáig – jelentette be a szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő.

Gyula polgármestere a 157 millió forintos beruházás részleteit ismertetve elmondta, az eltérő adottságokkal rendelkező szakasz három részre bontható. A Csókos úttól a Toldi utcáig elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpárút épül 260 méter hosszan, 3,6 méter szélességben. A Tolditól a Bihari utcáig egyoldali, önálló, kétirányú kerékpárutat építenek 400 méteren át, 2,4 méter szélességben. A Biharitól a Galamb utcáig az úttestet szélesítik ki a 89 méteres szakaszon.

Az eseményen Kovács József országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a szakasz turisztikai szempontból is jelentősnek nevezhető, hiszen megkönnyíti a kerékpáros közlekedést Szanazug és Városerdő felé.

Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az új szakasz közlekedésbiztonsági szempontból is nagy jelentőséggel bír.

A Nagyváradi úti kerékpárút fejlesztése egy nagyobb, összesen egymilliárd forintos csomag része. Ebbe tartozik a Százéves cukrászda és a Ladics-ház fejlesztése is. A kerékpárút építését július 17-ig kell befejeznie a kivitelezőnek, a másik két esetben év végéig érnek véget a munkálatok.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …