2024. június 24., hétfő
FONTOS

Erős húsvét, új tárlat az Almásy-kastélyban

Sikeres húsvéti időszakot zártak a gyulai kiállítóhelyek. Fekete-Dombi Ildikó a 3Témában ismertette az adatokat, ezek szerint nemcsak a vár, hanem az Almásy-kastély is népszerű volt a vendégek körében.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft ügyvezetője úgy fogalmazott, alapvetően elégedett, de egy kis hiányérzet van benne amiatt, hogy a hétfői nap kevesebben jöttek a vártnál, de összességében az mondható el, hogy a két nagy helyszínt sokan keresték fel.

Szombaton IV. Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából nyílik tárlat az Almásy-kastélyban. A kiállítást a Madeirai Levéltár és Könyvtár, valamint a Habsburg Ottó Alapítvány gyűjteményéből állították össze a szakemberek.
Az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó uralkodója 1922. április 1-jén hunyt el. Ez sorsdöntő fordulatot jelentett az egész család, de legfőképpen az alig tízéves trónörökös, Habsburg Ottó életében.

Az Almásy-kastélyban nemrég új, garantált programot indítottak, mely a legkisebbek érdeklődését igyekszik felkelteni. A tacskók is ezért jelentek meg a stúdióban, a gyerekeket ugyanis ezek az állatok kísérik a számukra összeállított tárlatvezetésen.

Nézze meg ezt is:

Aradi könyvbemutatóval zárult Gyulán az Ünnepi Könyvhét

Arad, a név marad: ezt a címet viseli az a kötet, melyet csütörtök este az …