2024. április 26., péntek
FONTOS

A 90 éves Buzi Pálné Marika nénit köszöntötték

Szerda délután Görgényi Ernő polgármester emléklappal és virággal, Tímár Andrea aljegyző és Kiss Szabolcs körzeti képviselő pedig tortával köszöntötte a 90 éves Buzi Pálnét.

Marika néni édesanyja Báró Apor Vilmos gyulai plébánosnál volt szakácsnő, majd mosást, vasalást vállalt. A szépkorúnak hat testvére volt, ebből ketten fiatalon hunytak el, ketten tragikus körülmények között felnőttként, a többiek idősebb korukban haltak meg, ma már csak ő él. Gyerekkorára jó szívvel emlékszik vissza, Gyulán a Kerék utcában laktak. Négy osztályt a Római Katolikus Iskolában, négy polgárit a Leányiskolában, majd egy év kereskedelmi iskolát végzett Gyulán. 1951-ben kötött házasságot Pálfi Rudolffal, akivel 2 évig voltak házasok, majd férje Hollandiába disszidált. Házasságukból két gyermekük született, Mária és Imre. Második házasságát Buzi Pállal kötötte, ebből a házasságból egy leánygyermek, Katalin született. Válásuk után 30 évig élt élettársi kapcsolatban Domokos Ferenccel, aki sajátjaként szerette Marika néni gyermekeit és unokáit. Mindhárom gyermeke a Húskombinátban dolgozott, ma már ők is nyugdíjasok.

Marika néninek hét unokája és 5 dédunokája van, májusra várják a hatodik dédunokát.

Marika néni dolgozott a MÁV-nál, mint pénztáros, később a Magyar Postánál helyezkedett el 1965-1978 között, majd azt követően nyugdíjazásáig a Gyulai Húskombinátnál vállalt munkát. Élete legfontosabb eseményének unokái és dédunokái születését tartja. 2001-2015 között tagja volt a Galamb utcai Idősek Klubjának. Fiatalon kézimunkával, kötéssel, horgolással töltötte szabadidejét. Mostanában a kertészkedés, a virágok gondozása tölti ki ideje nagy részét.

Marika néni véleménye szerint a hosszú élet titka: gyermekei, unokái szeretete.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …