2024. február 24., szombat
FONTOS

Nem jutott át a gyulai határon a balesetet okozó autós

Álló tehergépkocsinak ütközött egy autó Békéscsaba külterületén, a M44-es számú autóúton.

A baleset után a kocsi vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök a gyulai határátkelőhelyen feltartóztatták, éppen el akarta hagyni az országot.

Anyagi káros közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. április 12-én, 20 óra 10 perckor.

Egy tehergépkocsi vezetője kért segítséget, mert elmondása szerint néhány perccel korábban a M44-es számú főúton, Békéscsaba külterületén egy személyautó nekiütközött az ő műszaki mentést végző, kivilágított járművének.

A bejelentő nem sérült meg, mert nem volt a teherautóban, egy másik autósnak segített, aki műszaki hiba miatt állt. Az ütközés után a személyautó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei a helyszínen talált törmelékek alapján rövid idő alatt kiderítették, a kocsi márkáját, típusát, majd a vármegyei tevékenyég-irányítási központ értesítette a szolgálatban lévő rendőröket és a határátkelőhelyeket.

A baleset után még egy óra sem telt el, amikor a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai felfigyeltek egy autóra, amelyre illett a leírás, és össze volt törve az eleje. Az autót egy 36 éves román állampolgárságú nő vezette, rajta kívül négy másik ember is ült az autóban. A rendőrök visszakísérték őket a baleset helyszínére, ahol rekonstruálták a történteket.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az autót vezető nő ellen szabálysértési eljárást indított.

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …