2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Két jelentős útszakasz burkolata újul meg Békés vármegye keleti részén

Megújul két útszakasz Békés vármegyében. Az egyik a 4252 jelű Sarkad – országhatár összekötő út 2,2, a másik pedig a 4219 jelű Városerdő – Gyula összekötő út 1,5 kilométeres szakasza lesz.

A péntek délelőtti, Sarkadon tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a burkolatfelújítás a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program maradvány forrásból jön létre. Vármegyei szinten hat projektet valósul meg összesen 14 kilométer hosszúságban. Cserkúti András, a Magyar Közút vármegyei igazgatója kiemelte, a projekt csomagból a 3-as számú választókerületben két útszakasz felújítása valósul meg.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a burkolatfelújítás javítja Gyula mellett Doboz, Sarkad, Méhkerék, Újszalonta és Kötegyán elérhetőségét.

Mokán István, Sarkad polgármestere kiemelte, az elmúlt két évtized legjelentősebb fejlesztési sora valósul meg az állami közutak tekintetében. Hozzátette, virágkorát éljük a közúti fejlesztéseknek.

Tát Margit, Méhkerék polgármestere kiemelte, számukra az út felújítása létkérdés, hiszen a Sarkad és a VÉDA kapu közötti szakasz az, amely lehetővé teszi a méhkerékiek számára, hogy eljussanak Gyulára, vagy Békéscsabára.

Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere hangsúlyozta, az útfelújítás olyan minőségi változást hoz a település életében, amely egy újabb, fontos lépcsőfok Kötegyán életében.

Jova Tibor, Újszalonta polgármestere kiemelte, a település számára egy régen várt álom válik valóra a burkolatjavítással.

Kónya István, Gyula alpolgármestere hangsúlyozta, kiemelt jelentőséggel bír a jelenlegi beruházás. Gyula, mint a térség turisztikai központja számára fontos, hogy azok, akik a városba érkeznek akár Románia felől, ők kiváló úton közlekedjenek.

A kivitelezési munkák már megkezdődtek, a munkaterületet április 3-án átadták a vállalkozó részére. A munkák teljeskörű befejezése a Sarkad belterület és a VÉDA kapu közötti szakaszon augusztus elején, a Gyula Fehér-Körös utáni szakaszon július elején várható. A közlekedőknek útszűkületre, sebességkorlátozásra, valamint jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítaniuk.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …