2024. április 19., péntek
FONTOS

Határsértők és embercsempész Elek külterületén

Elek külterületén leállítottak a határrendészek egy személyautót, amellyel egy török állampolgár határsértőket szállított.

A sofőr őrizetben van, a Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket a rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek.

Elek külterületén, 2023. április 16-án 17 óra 15 perckor lakossági jelzést követően a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség határrendészei leállítottak egy svéd rendszámú, egyterű autót.

A járművet egy török állampolgár vezette, és hat külföldi utazott vele. Az utasok közül négyen pakisztáni, ketten Srí Lanka-i állampolgárnak mondták magukat, de a személyazonosságukat és a Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint néhány órával korábban, Lőkösháza külterületén illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök őket, és az embercsempészéssel gyanúsítható török állampolgárt is előállították. A török férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága őrizetbe vette, a határsértők ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult, és a határrendészek 2023. április 17-én átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …