2024. április 24., szerda
FONTOS

Tetemes bűnlajstrom két nap alatt

 

Ittasan kiabált és rongált egy férfi Gyulán, egy lottózóban. Másnap szintén ittasan a tulajdonosok engedélye nélkül elvitt két autót, mindkettővel baleset okozott. A rendőrség a férfit őrizetbe vette.

Gyulán, az egyik lottózóban 2023. április 15-én 17 óra 20 perc körül megjelent egy férfi. Vásárolni szeretett volna, de az eladó ittassága miatt nem szolgálta ki.

A 37 éves gyulai férfi ekkor ordibálni kezdett és ököllel ráütött a pult védőplexijére, ami összetört és a szilánkok megsebesítették őt és a pultost is. Az eladó ekkor segítséget akart hívni a mobiltelefonján, de a férfi kikapta a kezéből a készüléket és összetörte, majd kiment a lottózóból.

Másnap 13 óra 15 perc körül Gyuláról, a Ferencesek teréről elvitt egy kocsit, amiben a tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot. Az autóval Sarkadra hajtott azért, hogy eladja azt.

Az üzlet megkötése után a férfi nem szállt ki a kocsiból, ezért az ismerőse, aki az autót megvette a lehúzott ablakon át behajolt az utastérbe, hogy beszéljen vele. A férfi ekkor, feltehetően az ittassága miatt gázt adott és elsodorta az autó mellett álló férfit, majd nekiment egy közelben parkoló személygépkocsinak. A férfi továbbhajtott majd pár méterrel odébb ismét nekiütközött egy álló autónak.

Ezután sem állt meg, hanem elindult a Gyár utca irányába, ahol a kocsival letért az útról árokba hajtott, majd nekiment egy bejáró betonszegélyének. A kocsi összetört, a 37 éves férfi kiszállt belőle és gyalog indult tovább. Pár perccel később az egyik sarkadi parkolóban ismét talált egy olyan személyautót, amiben benne volt a kulcs. Elindult vele, de ezúttal sem jutott messzire.

A Sarkad és Gyula közötti úton 14 óra 45 perc körül letért az útról, megcsúszott és az úttestre visszasodródva nekiment egy vele azonos irányba közlekedő autónak. A kocsi végül az árokban az oldalára borulva állt meg. A balesetben a férfi könnyebben megsérült, a másik kocsiban anyagi kár keletkezett.

A mentők a férfit kórházba szállították, ahol ellátták és vért vettek tőle. Vizsgálják, hogy az alkohol mellett fogyasztott-e tiltott bódító hatású szert. Egyébként vezető engedélye nincs, mert a rendőrség korábban eltiltotta a járművezetéstől.

A Gyulai Rendőrkapitányság a gyulai férfit őrizetbe vette és jármű önkényes elvétele bűntett, lopás vétség, járművezetés ittas állapotban vétség, közúti veszélyeztetés, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és garázdaság vétség indított ellene eljárást.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …