

Az elmúlt hétvégén tartotta legfontosabb éves szakmai összejövetelét, a “Mestervacsorát” a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Baktalórántházán. Az eseményen a Gyulakonyha két séfje, Elek Csaba és Mózer Zoltán mesterszakácsi kinevezést vehetett át.
A hétvégi eseményről hétfő délután a Gyulakonyha épületében tartottak sajtótájékoztatót.
Az eseményen Elek Csaba kiemelte, nagyon sokat készült, háromszor próbálta el a mestervizsgáját.
Mózer Zoltán kiemelte, igyekeztek a vármegyében található alapanyagokból dolgozni, a vizsgára három ételt kellett elkészíteni.
Piros András, a Gyulakonyha felszolgálója éttermi mester címet vehetett át. Neki egy megadott téma szerint kellett összeállítania a menükártyáját.
Ambrus György, a Gyulakonyha ügyvezetője is díjban részesült a baktalórántházi eseményen, ő a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöki elismerését vehette át.
A hétfői, gyulai eseményen Görgényi Ernő polgármester vehette át a “Gasztronómiáért érdemérmet”, valamint egy szakácskabátot.