2024. április 20., szombat
FONTOS

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2023. április 26-án állománygyűlést tartottak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Ez alkalomból Vörös Ferenc r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány összesen 41 jutalmat adott át. Rendőrök és rendőrségi dolgozók mellett két tűzoltót és két hivatásos vadászt is elismerésben részesített. Átadta a Békés vármegyei „Év Rendőre” díjakat, amelyet rendészeti kategóriában Szabó Lajos r. őrnagy, a Szeghalmi Rendőrkapitányság alosztályvezetője vehetett át. A bűnügyi szolgálat részéről Kiss Gábor r. főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság fővizsgálója érdemelte ki a kitüntető címet. A határrendészek közül pedig Földi István r. főtörzszászlós, a Battonyi Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka lett az „Év rendőre”. A rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek közül az „Év helyi szerve” címet a Szeghalmi Rendőrkapitányság állománya kapta.

A megyei rendőrfőkapitány országos elismeréseket, előléptetésről szóló parancsokat és jutalmakat is átadott. Az Országos Rendőrfőkapitányság vezetője, dr. Balogh János r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos kimagasló szakmai munkája elismeréseként előléptette rendőr alezredessé Zahorán Csaba r. őrnagyot, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának kiemelt főelőadóját, rendőr századossá Dr. Laduver Róbert Ferenc r. főhadnagyot, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának főnyomozóját. Az országos rendőrfőkapitány dicséretben és jutalomban részesítette Kardos József r. főtörzsőrmestert, a Szeghalmi Rendőrkapitányság megbízott csoportparancsnokát és Perei Ildikó rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Igazgatóságának csoportvezetőjét. Emellett Vörös Ferenc r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője Szent György emlékplakettet adományozott a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két munkatársának, Egyed Lajos tű. alezredesnek a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyeleti osztályvezetőjének, és Galát János tű. alezredesnek a Felügyeleti Osztály Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadójának. A megyei rendőrfőkapitány a Békés Megyei Vadászkamara elnökének javaslatára a kiváló együttműködésért jutalomban részesítette Domokos Lászlót, a Dombegyházi Agrár Zrt. alkalmazottját és Németh Sándor hivatásos vadászt.

A Rendőrség Napja alkalmából Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere szolgálatuk példamutató ellátásáért dicséretben és jutalomban részesítette a Békéscsabai Rendőrkapitányság két rendőrét Kiss Attila c. r. törzszászlóst, nyomozót és Horváth Milán Csaba r. őrmester, járőrvezetőt. Az ünnepségen további 48 rendőr részesült a települési önkományzatok elismerésében.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …