2024. február 24., szombat
FONTOS

Több, mint 20 milliós adományt kapott a Pándy Kálmán Tagkórház

Több, mint 20 millió forint értékben életmentő gép és babafészek-csomag érkezett kedden a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházba.

A Plüss Kommandó már nem első alkalommal járt Gyulán, hiszen az alapítvány korábban többször is értékes ajándékokkal lepte meg a vármegyei koraszülötteket.

Nyilka Ildikó, a Plüss Kommandó – Alapítvány Az Alapítványokért kuratóriumi elnöke kiemelte, egy transzport eszközt, illetve egy nyitható-zárható inkubátort adtak át Pándy Kálmán Tagkórház Perinatális Intenzív Centrum Koraszülött Intenzív Osztálya számára. A transzport egység növeli az ezer gramm alatti koraszülöttek életben maradási esélyeit. Biztosítja a hozzá csatlakoztatható, nyitható és zárható inkubátornak az áramot, működteti a babákat életben tartó berendezéseket, ezáltal lehetővé teszi a babák szállítását a kórházon belül.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed neonatológus főorvos kiemelte, fontos számukra a kedden érkezett adomány. A nyitható-zárható inkubátor létfontosságú eszköz a koraszülöttek esetében.

A keddi eseményen a szalagátvágást követően többek között bemutatták az inkubátor működését, valamint a babafészek használatát.

 

Nézze meg ezt is:

Szemléletformálás a lila suliban

Csütörtökön az egész nap a parasportról szólt a lila suliban, felhívva a figyelmet a fogyatékkal …