2024. április 19., péntek
FONTOS

Több, önkormányzati gazdasági társaság beszámolóját fogadta el a grémium

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen.

Elsőként Bodorló Mihálynak köszönték meg azt a hősies helytállást, amit a törökországi földrengés alkalmával a Hunor mentőcsoport tagjaként tanúsított. Többek között egy 15 emeletes háznál kutattak túlélők után, ahol 1200 lakót temettek maguk alá a romok. A magyar mentőszervezet összesen 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentett ki a február 6-ai törökországi földrengés következtében összedőlt épületek romjai alól, köztük volt Bodorló Mihály, a gyulai tűzoltóság szolgálatparancsnoka, aki alegységparancsnok helyettesként állt helyt.

A testület tájékoztatót hallgathatott meg a tavalyi évi úszásoktatási és utánpótlás-nevelési feladatellátásról. Kun Miklós ügyvezető kiemelte, az úszásoktatás tekintetében 12 óvodából 134-en úsztak náluk, az iskolákat nézve pedig 7 tagintézmény 42 osztálya látogatott el a fürdőbe.

A fő napirendi pontok között feladat-ellátási szerződést kötöttek Mózes Katalin csecsemő-gyermekgyógyászat szakorvossal, aki június 30-tól Stein Tamástól az 5-ös számú házi gyermekorvosi körzet praxisát veszi át.

Már hagyomány, hogy áprilisban és májusban az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóit, üzleti jelentéseit és terveit tárgyalja meg a grémium. Ez a munkafolyamat el is kezdődött, elsőként a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft-val. Daróczi László ügyvezető kiemelte, július elsejétől a hulladékgazdálkodás egy teljesen új rendszerben történik majd.

Másodikként a Gyulai Várfürdő 2022. évi gazdálkodását, illetve az idei évi üzleti tervét fogadta el a testület. Kun Miklós ügyvezető kiemelte, 2022 és 2023 stratégiai fókusza a látogatószám emelésről, illetve a szolgáltatási minőség emeléséről átterelődött a hatékony üzemeltetésre, az energiahatékonyságra.

Döntés született az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft, valamint a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft 2022. évi gazdálkodásáról, valamint a 2023. évi üzleti tervéről is. Az utóbbi esetében Komoróczki Aliz ügyvezető kiemelte, a város szálláshelyein közel 564 ezer vendégéjszakát töltöttek el az ide látogatók.

A csütörtöki testületi ülésen elfogadták a Szőlős utca forgalmi rendjének változását. A Scherer Ferenc utca és a Ferencesek tere közötti szakasz egyirányúsítva lesz.

Döntés született a Sik tanya mellett egy dinó park létesítéséről. Itt többek között egy tanösvényen ismerkedhetnének és fényképezkedhetnének a látogatók a dinoszauruszok fajtáival.

Elfogadták a Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény útján ellátott ügyleti feladatok átadását az Országos Mentőszolgálat részére az ingó és ingatlan vagyontárgyak használatba adásáról.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, július 31-éig változatlanul tovább folytatódik a gyulai kórház gyermekosztályán a gyermekügyeleti ellátás.

Zárt ülésen született döntés a Gyulahús Kft. tavalyi évi gazdálkodásáról, valamint az idei évi üzleti tervéről.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …