2024. április 20., szombat
FONTOS

“Újraalakult” a Békés Vármegyei Tudományos Tanács

Csütörtök délután újra ülésezett a Békés Vármegyei Tudományos Tanács, és mint ahogy Takács Árpád főispán a program elején megjegyezte, ez amolyan újraalakulás is, hiszen a 2019 nyarán alakult szervezet a koronavírus járvány által meghatározott időszakban csökkentett üzemmódban működött, bár négy ülést így is megtartottak.

Az eseményen elismerő oklevelet kapott Kozma Gábor, aki a szervezet alelnöki tisztségét tölti be. A tanácsülésen tanácsadói felkérést kapott Várkonyi Tibor, Gellén Klára, Katona Krisztina, Árpási Zoltán és Bódi Beáta. A tanács működésével a kormányhivatal tudományos értékeinek feltárását, a tudományos eredmények gyakorlatba ültetését és a felhalmozott ismeretanyag, tudás összegzését is szolgálja.

Szeptembertől a Békés Vármegyei Tudományos Tanács ügyvezető elnöki tisztségét Rákóczi Attila tölti be, új alelnökként pedig Antal Zsolt dolgozik majd.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …