2024. április 19., péntek
FONTOS

Ortopédiai elváltozásokkal foglalkoztak a pedagógiai szakszolgálatnál

„Ovis vagyok, gyorsan alakulok” címmel szervezett szakmai napot május 2-án a Békés Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye az óvodapedagógusok, védőnők, iskolaorvosok és kisgyermeknevelők számára.

A képzés elsődleges célja a segítségnyújtás, a gyógytestnevelést érintő tudnivalók átadása a mindennapi óvodai testnevelés gyakorlatába. A műhelymunka során a mintegy harminc érdeklődő elméletben és gyakorlatban egyaránt elsajátíthatta a prevenciót hangsúlyozó játékos feladatokat.

A régi nevelési tanácsadó 2013-ban alakult át pedagógiai szakszolgálattá, akkor kapták feladatul a gyógytestnevelést, mint szakszolgálati feladatot – emlékeztetett Dóczi Józsefné. Tíz éve látják el a városban és a járásban a gyermekek egészség célú testnevelés foglalkoztatását. A gyerekek a gyógytestnevelés foglalkozásokra iskolaorvos vagy szakorvos javaslata után kerülnek. Az óvodáskorúaknál a szakorvos, míg az iskolásoknál az iskolaorvos írhatja ki a gyógytestnevelést, aki egyben azt is meghatározza, hány gyógytestnevelés és hány testnevelés órán kell részt venniük a tanulóknak.

A május 2-i szakmai nap az óvodáskorra fókuszált. Jövőre tervezik a műhelymunka folytatását, ahol az iskoláskor és a mozgáskotta alkalmazási módszere kaphat kiemelt szerepet.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …