2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Így ballagtak a Harruckern, a Karácsonyi és az Erkel diákjai

Pénteken és szombaton zajlott a középiskolás ballagás Gyulán

A másodszakmát tanulókkal együtt 170 diák fejezte be tanulmányait a Harruckern János Technikumban, közülük 96-an ballagtak pénteken.

A végzős Krucsó Zsolt korábban számos versenyen bizonyította tehetségét, többek között a húsipari Szakmai Kiváló Tanulója országos megmérettetésen. Az ott elért kiváló eredményével mentesült a szakmunkásvizsga alól. Intézményi szinten különböző díjak alapításával ösztönzik a fiatalokat, ezek egyike a Bölcs Bagoly Díj, amit Krucsó Zsolt érdemelt ki az idén.

Czeglédiné Szappanos Anita igazgató elmondta, az idén négy-öt tanuló egyetemen, főiskolán folytatja tanulmányait. Vannak, akik másodszakmára, szakirányú továbbképzésre, illetve érettségire maradnak tovább az intézmény tanulói.

A diákok számára útravalóként a továbbtanulást, a különböző képzések jelentőségét hangsúlyozta az intézmény vezetője.

Két osztály 33 karácsonyis diákja ballagott el pénteken a katolikus gimnáziumból. Pintér Péter 12 éven keresztül volt a Karácsonyi tanulója. A jövőben kereskedelmi és marketing szakon szeretne továbbtanulni Szegeden, de van “B” terve is.

Először a gimnázium folyosóin és a termeken mentek végig a végzősök, majd megkoszorúzták az iskola névadójának szobrát. Ezután a városon át a Nádi Boldogasszony templomig tartott az útjuk.

Serfőző Levente kiemelte, a gondviselő Isten szépen megalkotta ezt a világot, melyben élünk. A prefektus a ballagó diákok életét egy ház építéséhez hasonlította.

Bengery Zsoltné kiemelte, az élet folyamán sok fontos mérföldkő áll előttünk. A ballagás az egyik ilyen esemény.

A diákok közül többen készülnek emelt érettségire informatikából, angolból, valamint történelemből. A végzősök egy része a gimnázium elvégzése után szakmát is szeretne tanulni a jövőben.

Szombaton 4 osztály 102 diákja vett búcsút az Erkel Ferenc gimnáziumtól. Zámori Ida kiemelte, a diákok jó érzéssel gondolnak arra a közösségre, melynek a részesei voltak az elmúlt években. Az igazgató hangsúlyozta, a végzősökben még ott van a tétovaság érzése.

Az eseményt többek között Kallós Eszter, 10. osztályos diák műsora színesítette.

A tizenegyedikesek nevében Nagy Péter Dávid köszöntötte a ballagókat. Kiemelte, a diákévek nemcsak a tanulásról szólnak, hanem a barátságokról és az élményekről, melyek életünk végéig velünk maradnak.

Ezt követően a négy végzős osztály képviselői mondtak beszédet, majd az iskola énekkarának műsora színesítette a szombati eseményt. Az Erkelben hagyomány, hogy a négy éven át kiváló tanulmányi munkát végző és a közösségért legtöbbet tevő diákokat a ballagáson elismerik.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …