2024. április 20., szombat
FONTOS

Két és félezren tettek magyar érettségit Békésben

A pénteki román és szlovák érettségi után hétfő reggel 2545-en készültek a magyar vizsgára Békés vármegyében.

A Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban hatvanan készültek várták a feladatokat. Az itt zajló vizsga egyik érdekessége volt, hogy a nappalis diák mellett többen is munka és család mellett, esti tagozatosként ültek a padba.

Seres János mindenkit arra biztat, hogy akár később is érdemes letenni az érettségit, mert a kellő szorgalom mellett igazából nem kell más, ez meglátása szerint nem egy megugorhatatlan akadály. Ő a további szakmai előmenetel érdekében vállalkozott erre.

Fekete Szabolcs igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a nappali tagozaton ez a két utolsó olyan osztály, mely még a régi, szakgimnáziumi rendszerben jutott el a vizsgáig.

A diákoknak az első, másfél órás vizsgarésznél egy borokról szóló szövegértési feladatot kellett megoldaniuk. A műelemzésnél Petőfi Sándor, Lázár Ervin és Tóth Árpád egy-egy alkotása is előkerült.

Zámori Ida, az Erkel Ferenc gimnázium igazgatója kiemelte, a 102 végzős diákot kellőképpen felkészítették az érettségire.

Az érettségizők kedden matematikából, szerdán történelemből, majd csütörtökön angolból, pénteken pedig németből adhatnak számot a tudásukról.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …