2024. július 15., hétfő
FONTOS

Fények, sínek, életek

Általános iskolás gyermekeknek tartott balesetmegelőzési programot „Fények, sínek, életek” címmel a MÁV Zrt., a Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke és a rendőrség Békéscsabán.

A vasúti átjáróban való közlekedés volt a témája annak a balesetmegelőzési programnak, amelyet 2023. május 9-én tartott a Békéscsabai Rendőrkapitányság Békéscsabán, a Turisztikai Főpályaudvaron.

Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója és Kónya Orsolya r. őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója fényképek segítségével beszéltek az általános iskolásoknak arról, hogyan kell a vasúti átjárókban közlekedni.

Elmondták, hogy a síneken áthajtani, vagy a sínekre lépni nemcsak akkor nem szabad, ha a sorompót már leengedték, hanem akkor sem, ha az még éppen csukódik lefelé.  Az átjárókat mindig nagyon figyelmesen kell megközelíteni, még akkor is, ha a fényjelző fehéren villog. Tilos kikerülni a sorompót akkor is, ha a vonat még nem látszik.  A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a vonatvezetők nem tudják olyan gyorsan megállítani a szerelvényt, mint a közúti járműveket, ezért fontos, hogy ha valaki a vasúti átjáróban szenved balesetet, vagy ott kényszerül műszaki hiba miatt megállásra, azonnal hagyja el a járművet.

A Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke, Sós Imre rendszeresen szervez és ad helyet balesetmegelőzési programoknak abban a reményben, hogy a résztvevők megfogadják a szakemberek tanácsait.

Nézze meg ezt is:

Több autóban tett kárt egy éjszaka egy férfi Gyulán

Járta a várost és több személykocsiban, kisteherautóban tett kárt egy éjszaka alatt egy férfi Gyulán. …