2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fények, sínek, életek

Általános iskolás gyermekeknek tartott balesetmegelőzési programot „Fények, sínek, életek” címmel a MÁV Zrt., a Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke és a rendőrség Békéscsabán.

A vasúti átjáróban való közlekedés volt a témája annak a balesetmegelőzési programnak, amelyet 2023. május 9-én tartott a Békéscsabai Rendőrkapitányság Békéscsabán, a Turisztikai Főpályaudvaron.

Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója és Kónya Orsolya r. őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója fényképek segítségével beszéltek az általános iskolásoknak arról, hogyan kell a vasúti átjárókban közlekedni.

Elmondták, hogy a síneken áthajtani, vagy a sínekre lépni nemcsak akkor nem szabad, ha a sorompót már leengedték, hanem akkor sem, ha az még éppen csukódik lefelé.  Az átjárókat mindig nagyon figyelmesen kell megközelíteni, még akkor is, ha a fényjelző fehéren villog. Tilos kikerülni a sorompót akkor is, ha a vonat még nem látszik.  A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a vonatvezetők nem tudják olyan gyorsan megállítani a szerelvényt, mint a közúti járműveket, ezért fontos, hogy ha valaki a vasúti átjáróban szenved balesetet, vagy ott kényszerül műszaki hiba miatt megállásra, azonnal hagyja el a járművet.

A Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke, Sós Imre rendszeresen szervez és ad helyet balesetmegelőzési programoknak abban a reményben, hogy a résztvevők megfogadják a szakemberek tanácsait.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …