2024. április 20., szombat
FONTOS

Folyamatosan érzik a támogatást a koraszülöttmentők

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület, ennek apropóján 1948-tól ezen a napon ünnepeljük a Mentők Napját.

3Téma című műsorunkban Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke beszélt munkájukról.

Kiemelte, az igazi áttörést a mentőautó megszerzése jelentette, utána volt egy kisebb, lélegzetvételnyi szünet, de azt lehet mondani, hogy folyamatosan érzik, és kapják is a támogatást nemcsak a helyi civilektől, hanem a források terén az államtól is.

Habár a koronavírus-járvány idején a korlátozó intézkedések visszaszorították a skarlát terjedését, az idei szezonban már több ezer beteget érint. Csak áprilisban több mint háromszáz fertőzöttet regisztráltak az orvosok, ilyen esetekkel Gyulán is lehet találkozni.

A műsorban szó esett a KoraPark helyzetéről is, Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, bíznak abban, hogy a benyújtott pályázatok sikeresek lesznek, és a Csabai út közelében található, két és fél hektáros területen hamarosan megkezdődhetnek majd a munkálatok.
 

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …