2024. április 24., szerda
FONTOS

Az épület felújítási munkái miatt május 15-ével bezár a Ladics-ház

A vidéki polgári életet bemutató hagyatéknak helyet adó épület rekonstrukciós munkái június elején kezdődnek.

A két héttel korábbi bezárást a ház berendezésének kipakolása indokolja. A múzeumi szakembereknek ennyi idejük lesz a közel 170 m3-nyi, több mint száz bútor és mintegy ezer porcelán, szőnyeg, festmény és dísztárgy raktári elhelyezésére. Fekete-Dombi Ildikó kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgató kiemelte, a pályázati támogatásból megvalósuló rekonstrukció révén az épület állagmegóvása mellett a kiállítás frissítése is megtörténik. A bezárás kisebb változásokat is hoz a kiállítóhelyek jegycsomagjaiban.

A felújítás nemcsak az épület állagmegóvását, a vizesblokkok kialakítását és a jegypénztár modernizálását jelenti. Megújul a Ladics család hagyatékát bemutató tárlat is. A rekonstrukcióval a téli, hideg időszakban is folyamatosan látogatható lesz a ház.

Az újjáépítést követően a kiállítás azon helyiségekkel bővül, amelyek eddig nem voltak látogathatók. A konyha, a fürdőszoba és az éléskamra a bekerülő interaktív eszközök segítségével a századforduló mindennapi életébe enged majd bepillantást.

A Ladics-ház átmeneti bezárása érinti a Kohán Képtár nyitvatartását, amely május 16-tól már minden nyitvatartási napon 10-18 óra között lesz látogatható.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …