2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Együtt teker a három város

Békés, Gyula és Békéscsaba polgármestere is nyeregbe szállt csütörtök délelőtt, Dánfokon, hogy ezzel is bizonyítsák, maguk is szívesen kerékpároznak.

A rövid tekerést megelőző sajtótájékoztatón Kálmán Tibor békési polgármester révén azt a Háromváros kerékpáros fesztivált mutatták be, melynek idén Békés a házigazdája, főszervezője, így a közel ötven kilométeres túra rajtja a Kettős-Körös parti városban lesz.

Görgényi Ernő fürdővárosi polgármester hangsúlyozta, örömmel csatlakoztak ehhez a programhoz, és egyébként is a szoros együttműködés jellemzi a három település kapcsolatát. A békési rajt után a túra második nagy állomása Gyulán lesz, ahol a délelőtt érkező kerékpáros csapat ingyen látogathatja meg a pálinkafesztivál területét.

Szarvas Péter békéscsabai polgármester is a három város földrajzi közelségéből adódó lehetőségekre, illetve az érintett hétvégén megmutatkozó programok sokaságára hívta fel a figyelmet.

A kerékpártúra május 27-én, szombaton 8 órakor indul Békés-Dánfokról, a gyulai Várkertben 11, a békéscsabai Szent István téren 13 órakor lehet csatlakozni.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …