2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Raktárba kerül a Ladics-ház berendezése

Kedd délelőtt, 11 órakor már javában zajlott a Ladics-ház berendezésének összecsomagolása.

A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Liska András, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője jelentette be, hogy több, mint ezer kisebb-nagyobb műtárgyat, bútort csomagolnak össze a napokban a gyűjtemény munkatársai.

A Ladics-ház úgy újul meg, hogy közben megőriz minden olyan jó dolgot, mely jellemző volt rá – derült ki Fekete-Dombi Ildikó szavaiból. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, összességében sok változásra kell majd számítani, hiszen nemcsak új, eddig alapvetően nem látogatható helyiségeket nyitnak meg, hanem erősödik majd az interaktivitás, de oly módon, hogy az harmonizál az épület egyedülálló, a XIX. századi polgári életet bemutató milliőjével.

A eredetileg jegyzői lakásként épült Ladics-ház a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből elnyert támogatásból újul meg. E pályázati, a turisztikai attrakciókra irányuló csomag része a Nagyváradi úti kerékpárút kiépítése, a Ladics-ház korszerűsítése és a Százéves cukrászda fejlesztése is.
 

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …