2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Négyezer négyzetméteren 45 ezer egynyári virágot ültettek ki Gyulán

A hét elejére lényegében befejeződtek az egynyári virágok ültetési munkálatai Gyulán, a közüzemi kft munkatársai a csapadékos idő beállta előtt igyekeztek végezni a feladattal, és ez alapvetően sikerült is.

A 45 ezer palántából már csak néhány ezer nem került a helyére, ezek leginkább a sárban is könnyen elérhető helyeken találhatók.

Bányai György, mint a hazai virágos zsűri egyik tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a Gyulán kiültetett, 45 ezer egynyári növény a hasonló méretű városokkal összehasonlítva kiemelkedőnek számít.

A növények összetételében az elmúlt évekhez képest nincs jelentős változás. Gyulán a témában érintett szakemberek minden évben összeülnek, és értékelik a tapasztalatokat, adott esetben pedig kicserélik azokat a fajokat, melyek kevésbé váltak be.

Bányai György arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak mennyiségben, hanem a virágfajták gazdagságát tekintve is nagy a sokszínűség a városban.

Az elmúlt években Gyula minden létező díjat megnyert nemcsak idehaza, hanem Európában is. Az elismerések azóta is érkeznek, 2022-ben a város Aranyfa minőségi díjat nyert. Ezt egy összetett szempontrendszer alapján ítélték oda, nemcsak a virágos közterületek számítanak, hanem a lakossági részvétel a város szépítésében, a környezetvédelem, az ökológiai sokszínűségre törekvés és a fenntarthatóság is az értékelendő szempontok között szerepel.

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …