2024. április 24., szerda
FONTOS

Az ápolókat ünnepelték Békéscsabán, a Réthy Pál Tagkórházban

Világszerte május 12-én ünneplik az Ápolók Nemzetközi Napját annak emlékére, hogy ezen a napon született Florence Nightingale, az ápolóképzés megteremtője.

Becsei László főigazgató főorvos a csütörtök délutáni, békéscsabai ünnepségen elmondta, a még életében legendává vált, „lámpás hölgy”-ként is ismert reformer élete, munkássága követendő példa valamennyi egészségügyi dolgozó számára. Florence Nightingale méltatása hozzátartozik az ápolók és egészségügyi szakdolgozók elismeréséhez, szavait idézve: „Az ápoló legyen józan, becsületes és megvesztegethetetlen, legyen igazmondó és megbízható”.

Az eseményen elhangzott, a fiatalok ápolóképzése meghatározza a jövő egészségügyét. Az idén új elismerést is átadtak, az év kiváló tanulója Zsóri Réka lett. Ő azért választotta az ápolói szakmát, mert mindig is szeretett volna az embereken segíteni.

Harmincöt éve dolgozik a kórház fül-orr-gége osztályán az „év szakdolgozója” kitüntetettje, Varga Beáta. Őt a véletlen sodorta az egészségügy irányába, mely ennyi év távlatából is a legjobb döntésnek bizonyult.

Az Ápolók Nemzeti Napján tartották az egészségügyi szakdolgozók tudományos ülését. Az elhangzott előadásokon hasznos ismereteket szerezhettek a résztvevők, többek között a nukleáris medicina területéről vagy éppen a lelkiállapot szerepéről a sebgyógyulásban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …