2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az ország legjobb kémikusai mérték össze tudásukat Gyulán

15. alkalommal rendezték meg szombaton a Lila VegyÉSZ bajnokság kémia verseny országos döntőjét Gyulán.

Az 5-ös számú általános iskolában megtartott eseményt először Molnár Sándorné, az intézmény matematika-kémia szakos tanára szervezte meg 2009-ben. Ő hívta életre Békés vármegye egyetlen kémiaversenyét, melynek célja a tantárgy népszerűsítése, a kiemelkedő tanulók felfedezése, fejlesztése.

Nagy Izabella először vett részt a megmérettetésen. Elmondta, amikor hetedik osztályos korától megismerkedett a kémiával, akkor megszerette és érdekesnek találja.

Görgényi Ernő polgármester az esemény megnyitóján kiemelte, a hétköznapi életünket nagy mértékben befolyásolja a kémia, a vegyészet.

Az esemény ráirányítja a figyelmet egy olyan tudományra, melynek birtokában keresett pályák kiváló szakembereivé válhatnak a jövőben a fiatalok. A program iránti érdeklődés már az első évben túllépte a vármegyei kereteket, 2012-ben pedig országos méretűvé nőtte ki magát a verseny.

Idén is több, mint 200-an jelentkeztek a megmérettetésre. Elhangzott, a gyulai döntőt megelőzően online zajlott a Lila VegyÉSZ bajnokság kémia verseny első két fordulója.

 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …