2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Országos technika verseny döntőjének adott otthont Gyula

 

Az ország minden részéből érkeztek csapatok a pénteken kezdődő, XXIII. Országos Technika Verseny megnyitójára, a városháza dísztermébe. A kétnapos programsorozaton 12 csapat, 36 diákja méri össze tudását, emellett a versenyzők és felkészítőik megismerkedhetnek Gyula nevezetességeivel is.

Másodszor ad otthont Gyula az országos technika verseny döntőjének, ahol a megyei versenyek győztesei mérik össze tudásukat, bizonyítják felkészültségüket a technika számos ágának területén. A Technikatanárok Országos Egyesülete szervezésében megrendezett XXIII. Országos Technika Verseny döntője pénteki megnyitójára, az ország minden területéről érkeztek csapatok.

A gyulai házigazdai szerepet a Dürer Albert Általános Iskola tölti be, annak okán, hogy tavaly az iskola csapata érdemelte ki a győztes címet. Csontosné László Anikó intézményvezető a kétnapos programról beszélt.

A következő évtizedek kihívásai óriási kreativitást feltételeznek a fiatalokról, ennek egyik megvalósítási területe lehet a technika és szerteágazó területei. Velner András elnök köszöntőjében kitért a gyulavári születésű, világhírű fizikus és űrkutató, Bay Zoltán munkásságára.

A verseny komoly feladatok elé állította a diákokat.

A döntőben 12 csapat 36 diákja mérte össze tudását, hogy végül elnyerje a győztes címet.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …