2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták a műfüves ovifocipályát a Törökzugi óvodában

Idén áprilisban letették az alapkövet, szerdán pedig átadták a műfüves ovifocipályát a Törökzugi óvodában.

Az eseményen elhangzott, a cél az, hogy az intézményben bővüljön a gyerekek sportolási lehetősége. Budai-Szűcs Éva tagintézmény-vezető kiemelte, sportóvodaként ovifoci szakkör és tehetséggondozás is van náluk.

Bagyinszki Attila hetente egyszer tart edzéseket a Törökzugi óvodában. Az ovifoci edző kiemelte, a tehetségesebb gyerekeket kiválasztják és integrálják a Gyulasport U7-es csapatába. A szerdán átadott focipálya jó helyszínt biztosít számukra ahhoz, hogy az óvodások sportoljanak és egészségtudatosabban éljenek.

Kónya István alpolgármester kiemelte, mindig kiemeltként kezelték az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését Gyulán, viszont a sportudvarok fejlesztésére eddig nem jutott elég pénz. Ezeket általában önkormányzati forrásokból valósították meg. Most a hat millió forintos önerő mellett Kónya István önkormányzati, körzeti karbantartási keretéből finanszíroztak másfél millió forintot.

Kónya István kiemelte, a jövőben a többi, önkormányzati fenntartású óvodában is szeretnék a sportudvart, a játszóudvart fejleszteni.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …