2024. április 19., péntek
FONTOS

Eddig nem szerepelt portrék az Almásy-kastélyban

A gyulai látogatók elsőként láthatják azt a két, képeslap méretű ábrázolást, amelyek a császári párt ábrázolják.

A Gödöllői Királyi Kastély nemrég vásárolta meg ezeket, amelyeket nagyvonalúan úgy adott kölcsön erre a napra az Almásy-kastélynak, hogy azokat még a saját kiállításában sem szerepeltette eddig.

A gyulai Almásy-kastély és a Gödöllői Királyi Kastély közösen megalkotott tárlata, a Sisi-kiállítás egy éve látogatható a fürdővárosban. Fábián Tamás, kommunikációs vezető elmondta, az egyéves évforduló alkalmából, május 20-21-ére az Almásy-kastély igazi kulturális csemegékkel és extraprogramokkal készült. Ezek közül kiemelendő az a két, képeslap méretű portré, amely a császári párt ábrázolja és kiállításon eddig soha nem szerepelt.

A tavaly májusban nyílt kiállítás a császári pár 1857-es gyulai látogatásának 165 évfordulóján nyílt meg. Fábián Tamás kiemelte, az egy év alatti, húszezres látogatószám komoly eredmény és egyben visszaigazolás is számukra. A gyulai Almásy-kastély „Úton Erzsébet királynéval” című, meghosszabbított tárlata szeptember 30-ig látogatható.

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …