2024. április 20., szombat
FONTOS

Programokban gazdag évet zárt az Erkel Ferenc Társaság

A napokban megtartotta éves közgyűlését az Erkel Ferenc Társaság. Somogyváry Ákos kiemelte, a koronavírus járványt követően kétséges volt a működésük, hiszen sok civil szervezet került nehéz helyzetbe.

Az elnök hangsúlyozta, az előrelátó gazdálkodásuknak és a támogatásoknak köszönhetően nem veheti észre a helyi közösség, hogy nehezebb időket éltek. Rögtön az év elején, januárban a Budapesti Filharmóniai Társaság koncertjét láthatta a közönség a gyulai Vigadóban.

Somogyváry Ákos kiemelte, június 16-án Schnöller Szabina és Nyári Gyula a Föld két pontjáról, Svájcból és Japánból érkezik Gyulára koncertet adni Foskolos Péter hegedűművész közreműködésével az Almásy-kastély Stefánia szárnyában. A társaság ezután még több programmal készül.

Az 1989-ben megalakult társaság célja a város híres szülötte, Erkel Ferenc emlékének ápolása, életművének népszerűsítése. Az elnök kiemelte, egy november 7-éhez közeli időpontban kamarakoncertet szeretnének rendezni Erkel Ferenc szülésnapja alkalmából.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …