2023. december 4., hétfő
FONTOS

Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozták

Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! – ezzel a mottóval rendezték meg a Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem szervezésében azt a szerdai programot, melynek a Dürer iskola adott otthont.

A program megnyitóján Görgényi Ernő gyulai polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel e téren nem állunk igazán jól, ezért a kormány újabb népegészségügyi programra készül.

Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának dékánja az itteni képzések felértékelődő jelentőségéről beszélt. Hangsúlyozta: csak az képes fizikaileg is jól teljesíteni, aki mentálisan is motivált.

Teleki-Szávai Krisztina, a gyulai tankerület vezetője az egészségnevelés és az egészségfejlesztés jelentőségét hangsúlyozta.

Szökő Éva, a „21 Nő az Egészségügyért” Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy úgy kell támogatni az egészségtudatos magatartást, hogy közben a gyermekek jól érezzék magukat.

A gyulai projekt egyedisége többek között abban is megmutatkozik, hogy a nyertes, jó gyakorlatok kidolgozói lehetőséget kapnak a programok továbbfejlesztésére.

 

Nézze meg ezt is:

Kedvenc mesém: A kecskecsősz

Cser Dániel révén a kecskecsősz történetét ismerhetik meg a magyar népmesék kedvelői.