2024. április 16., kedd
FONTOS

Összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját

 

Péntek délután a Nemzeti Összetartozás Pálinkájának összeöntésével kezdődött meg térségünk egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, a Gyulai Pálinkafesztivál.

Az eseményen Bora Imre fesztiváligazgató azt mondta, három napon át Gyula lesz a pálinka fővárosa. Kitért arra, hogy ezt a programot már az első évben támadások érték.

Görgényi Ernő polgármester arról beszélt, hogy Gyula a történelem során számtalanszor volt már találkozási pont, és a pálinkafesztivál kapcsán is betölti ezt a szerepet. Takács Árpád főispán kiemelte, ez a nap az összetartozásról, a lelkek összefonódásáról szól. Herczeg Tamás, a nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke arról beszélt, hogy a nemzeti összetartozás érzése olyan erős fonat, melyben kultúránk számos eleme, így a pálinka is benne van,

A legnagyobb tapsot Dóka János, a kárpátaljai pálinka lovagrend elnöke kapta, aki úgy fogalmazott, a székely himnusz szavai nagyon illenek a mostani helyzethez, mert a kárpátaljai magyarság tényleg porlik, mint a szikla. Jakab István, az országgyűlés alelnöke azt mondta, a  hagyományok es a múltunk ismerete, tisztelete nélkül nincs magyar jelen, a jövőre pedig nem is gondolhatunk.

A Gyulai Pálinkafesztivál nyitó programjának zárásaként megtöltötték a palackokat a nemzeti összetartozás pálinkájával.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …