2023. október 2., hétfő
FONTOS

Bemutatták a közfoglalkoztatás eredményeit a pálinkafesztiválon

 

A közfoglalkoztatási program sikeres Békés vármegyei szereplői mutatták be eredményeiket szombaton, a Gyulai Pálinkafesztivál programjainak részeként.

A kiállítók azokat a termékeket hozták el Gyulára, melyek közfoglalkoztatottak közreműködésével készültek, és a piacon, a versenyszférában is megállják a helyüket. A gyomaendrődiek a homoktövisre építettek, ebből velő, ivólé, szörp, lekvár és pehely is készül.

Igazi sikertörténetnek nevezhető a magyardombegyháziak kecskesajtja. A dél-békési kistelepülésen saját kecskeállománnyal bírnak, az itt megtermelt tejből különböző ízesítésű sajtokat, kecsketúrót, de még kecskejoghurtot is készítenek. A közfoglalkoztatottak a kecskék ellátásával foglalkoznak, a sajtüzem már szociális szövetkezetként működik.

A programon sikertörténetnek nevezte a közfoglalkoztatást Takács Árpád főispán. A vár mellett felállított standokat a nap folyamán több ezer látogató nézte meg.

Nézze meg ezt is:

Katonai járőrversenyt rendeztek Békés vármegyében

  A lengyel csapatok miatt nemzetközi katonai járőrversenyt rendeztek szombaton a békéscsabai repülőtéren és Pósteleken. …